Valkaisun jälkeen

Valkaisun lopputulos ja tuloksen pysyvyys on aina yksilöllistä. Valkaisutuloksen pysyvyyteen vaikuttavat hampaiden rakenne ja käytetty valkaisumenetelmä sekä elintavat kuten värjäävien juoma- ja ruoka-aineiden käyttö, tupakointi ja päivittäiset suunhoitotottumukset.

Paras tapa ylläpitää valkaisutulosta on käydä säännöllisesti suunhoidon ammattilaisen vastaanotolla hampaiden puhdistuksessa ja sen yhteydessä tehtävässä ylläpitovalkaisussa. Säännöllisen puhdistuksen yhteydessä tehty CLICK- ja TOUCH-valkaisu toimivat erinomaisesti aiemmin valkaistun hampaiston ylläpitovalkaisuna.

Valkaisun jälkeen hampaiden pinnat voidaan suojata BlancOne® SEAL-käsittelyllä, joka suojaa hampaita värjääviltä aineilta. SEAL-käsittelyn ansioista hampaiden valkaisun jälkeen voi ruokailla normaalisti jo kahden tunnin kuluttua valkaisusta, eikä värjääviä ruokia ja juomia tarvitse välttää.

BlancOne® CLICK, TOUCH ja ULTRA+ vastaanottovalkaisujen jälkihoito-ohjeet

Tavanomaiset valkaisukäsittelyt kuivaavat kiillettä. Kiilteen kuivumisen takia kiille on altis imemään itseensä väriä. Tästä syystä tavanomaisen valkaisuhoidon jälkeen suositellaan useamman päivän kestävää ruokavaliota, joka perustuu värjäävien juoma- ja ruoka-aineiden välttämiseen.

Koska hellävaraiset ja nopeat BlancOne® -valkaisukäsittelyt eivät kuivata kiillettä, tarve erityiselle ruokavaliolle valkaisuhoidon päätyttyä on lyhyempi. BlancOne®-valkaisuhoidon jälkeen on hyvä välttää syömistä kahden tunnin ajan. Vettä voit juoda normaalisti.

Värjääviä ja happamia juoma- ja ruoka-aineita sekä tupakkatuotteita on hyvä välttää BlancOne®-valkaisuhoidon jälkeen vähintään kuuden tunnin ajan. Huomioi, että happamat elintarvikkeet ja juomat voivat aiheuttaa herkkyyttä, jos niitä nautitaan pian valkaisun jälkeen.

Lista värjäävistä / happamista juoma- ja ruoka-aineista:

Kahvi / Tee

Punaviini / Valkoviini

Värilliset virvoitusjuomat / Tummat mehut

Suklaa / Kaakao

Salmiakki ja lakritsa

Viinimarjat / Mustikka

Punajuuri

Sitrushedelmät

Soijakastike

Ketsuppi

Mausteiset ruuat

Tupakointi vähentää myös valkaisutuloksen pysymistä ajan myötä.