Valkaisun jälkeen

Valkaisun lopputulos ja tuloksen pysyvyys on aina yksilöllistä. Valkaisutuloksen pysyvyyteen vaikuttavat hampaiden rakenne ja käytetty valkaisumenetelmä sekä elintavat kuten värjäävien juoma- ja ruoka-aineiden käyttö, tupakointi ja päivittäiset suunhoitotottumukset.

Valkaisutulosta voidaan ylläpitää käymällä säännöllisesti tehopuhdistuttamassa hampaat suunhoidon ammattilaisella. Säännöllisen puhdistuksen yhteydessä tehty CLICK toimii erinomaisesti aiemmin valkaistun hampaiston ylläpitovalkaisuna.

Valkaisun jälkeen hampaiden pinnat voidaan suojata BlancOne® SEAL-käsittelyllä, joka suojaa hampaita värjääviltä aineilta. SEAL-käsittelyn ansioista hampaiden valkaisun jälkeen voi ruokailla normaalisti jo kahden tunnin kuluttua valkaisusta, eikä värjääviä ruokia ja juomia tarvitse välttää.

BlancOne® CLICK, TOUCH ja ULTRA+ vastaanottovalkaisujen jälkihoito-ohjeet

Tavanomaiset valkaisukäsittelyt kuivaavat kiillettä. Kiilteen kuivumisen takia kiille on altis imemään itseensä väriä. Tästä syystä tavanomaisen valkaisuhoidon jälkeen suositellaan useamman päivän kestävää ruokavaliota, joka perustuu värjäävien juoma- ja ruoka-aineiden välttämiseen.

Koska hellävaraiset ja nopeat BlancOne® -valkaisukäsittelyt eivät kuivata kiillettä, tarve erityiselle ruokavaliolle valkaisuhoidon päätyttyä on lyhyempi. BlancOne®-valkaisuhoidon jälkeen on hyvä välttää syömistä kahden tunnin ajan. Vettä voit juoda normaalisti.

Värjääviä ja happamia juoma- ja ruoka-aineita sekä tupakkatuotteita on hyvä välttää BlancOne®-valkaisuhoidon jälkeen vähintään kuuden tunnin ajan. Huomioi, että happamat elintarvikkeet ja juomat voivat aiheuttaa herkkyyttä, jos niitä nautitaan pian valkaisun jälkeen.

Lista värjäävistä / happamista juoma- ja ruoka-aineista:

Kahvi / Tee

Punaviini / Valkoviini

Värilliset virvoitusjuomat / Tummat mehut

Suklaa / Kaakao

Salmiakki ja lakritsa

Viinimarjat / Mustikka

Punajuuri

Sitrushedelmät

Soijakastike

Ketsuppi

Mausteiset ruuat

Tupakointi vähentää myös valkaisutuloksen pysymistä ajan myötä.