Efter blekning

Slutresultatet av blekning och varaktigheten av resultatet är alltid individuell. Blekningsresultatet påverkas av tändernas struktur och den blekningsmetod som används, samt livsstilar som användning av färgande drycker och mat, rökning och dagliga munvårdsvanor.

Det bästa sättet att bibehålla blekningsresultatet är att regelbundet besöka en munvårdsspecialist för tandrengöring och underhållsblekning. CLICK and TOUCH blekning passar utmärkt som underhållsblekning av tidigare blekta tänder.

Efter blekning kan tändernas ytor skyddas med BlancOne® SEAL-behandling som skyddar tänderna från fläckar. På grund av SEAL-behandlingen kan du efter tandblekning äta normalt redan två timmar efter blekningen och du behöver inte undvika att färgande mat och dryck.

Vanliga blekningsbehandlingar torkar ut emaljen, vilket också förändrar emaljens yta, vilket gör den mer porös. Detta utsätter emaljen för absorption av färgämnen. Därför rekommenderas det efter blekningsbehandlingen att följa en viss diet i flera dagar, som bygger på att man undviker att färgande dryck och mat.

BlancOne® blekningsbehandlingar är skonsamma och snabba och torkar inte ut emaljen. Tack vare den korta verkningstiden uppstår endast mindre och tillfälliga förändringar på emaljen, vilket förkortar behovet av en speciell diet efter behandlingen. Efter BlancOne® blekning rekommenderas att undvika att äta i två timmar, men du kan dricka vatten normalt.

Det rekommenderas att undvika färgämnen och sura drycker och mat samt tobaksprodukter i minst sex timmar efter BlancOne® blekningsbehandlingen. För att uppnå bästa resultat rekommenderas det att undvika färgning av drycker och mat i 48 timmar efter behandlingen.

 

Lista på missfärgande och sura livsmedel och drycker:

Kaffe / Te

Rödvin / Vitt vin

Läskedrycker / Mörka juice

Choklad / Kakao

Salmiak / lakrits

Vinbär / Blåbär

Rödbeta

Citrusfrukter

Sojasås

Ketchup

Kryddig mat

Rökning minskar längden på resultatet av tandblekningen.